SJAJAN START SEZONE

25.08.2018
NK JARUN- NK DUGO SELO 1 :0 (Konjević)

- prvo kolo donijelo nam je utakmicu sa toliko uzbuđenja kojih se ne bi posramili ni naši prvoligaški i drugoligaški klubovi. Tko je kupio ulaznicu za ovaj premijerni trećeligaški okršaj sigurno mu ne može biti žao. Naša potpuno zaslužena pobjeda, a to što je bila minimalna gosti mogu zahvaliti svome zbilja odličnom vrataru Antoniu Demi.

No krenimo redom. Prvih 15- ak minuta bez pravih šansi, početno ispitivanje snaga, imamo loptu, laganu inicijativu, ali sve do 16 metara gdje nam gosti ne dozvoljavaju da ozbiljnije zaprijetimo. Pokušavamo više preko lijeve strane, u prvome planu individualni pokušaji Kristijana Brčića. I tada kreće jarunski uragan. Mladi Arijan Ačkar podvaljuje loptu za Konjevića, siguran pogodak sjajnom intervencijom zaustavlja Demo. Nije prošlo niti 10 sekundi, lopta opet dolazi do Konjevića, a njegov centaršut sa desne strane Brčić glavom šalje pokraj desne vratnice. Konjević još jednom po desnoj strani, povratna za Đžaju, udarac blokira gostujući igrač, lopta se opet odbija do Đžaje, a njegov drugi udarac završava na gredi. I dok nam se još vrtila greda pred očima, gostujući igrač Stjepanović iznenada izlazi 1 na 1 sa našim vratarem Vojnićem, srećom udarac završava pokraj lijeve vratnice. Antonio Martinko lažnjak i udarac lijevom, vratar opet siguran. Brčić udarac sa lijeve strane, parada Antonia Deme, pa udarac Mateja Martinka pokraj lijeve vratnice. Sve se to odvijalo u prvome poluvremenu i gosti mogu zahvaliti božici fortuni i svome vrataru što im je mreža ostala prazna.

U drugome poluvremenu malo je pao ritam, vidljivo je da će nekim igračima još trebati vremena da budu potpuno spremni, ali bez obzira na to i dalje smo mi ti koji dominiramo terenom. Prvo Konjević sam sebi stvara šansu, ali nije bio precizan. Druga gostujuća šansa na utakmici nakon našeg slabog građenja na gol aut liniji i povratne lopte, završava udarcem visoko preko gola. Ačkar prolazi po desnoj strani i odigrava loptu za Antonia Martinka, ali niti ova lopta da završi u mreži. I tada ključni trenutak utakmice. U igru ulazi Nenad Herceg i u svojem prvom napadu izbacuje se na desnu stranu, probija gostujućeg već vidljivo umornog lijevog bočnog igrača, ulazi u šesnaesterac i daje povratnu za Gorana Konjevića koji svoju dobru igru kruni pobjedničkim golom. Ne treba niti govoriti kakvo oduševljenje je tada nastalo na tribinama.
10-ak dugih minuta do kraja mogle su proći brže da udarac Hercigonje na dodavanje Zefkića ne završava u bloku protivničkih igrača, da je udarac Ačkara bio malo precizniji i da kontru 4 : 2 završimo malo lukavije.

Prva tri boda, odlična momčadska igra i mnogim trenerima neprospavane noći u pripremi da nas pobijede. Većina će shvatiti da im je bilo bolje da su uzeli tabletu i dobro se naspavali. Slijedi derbi sa Trnjem nedjelja 02.09. u 11:00 na njihovom terenu.
Tags :
Izdvojeno
31.01.2023

Medulin cup otvorili smo sa 3:0 pobjedom protiv Kustošije. Strijelac prvog gola bio je Alghoul nakon asistencije Raula. Za 2:0 zamjena uloga, Raul ...Opširnije

30.01.2023

Na zimske pripreme u Medulin kreće 24 igrača : Spudić L. , Savatović, Lukić (golmani ), Valentić, Karamatić, Dajčer, Šarić, Tadić, Marinić, Ačkar, ...Opširnije

24.01.2023

U ponedjeljak 9.1. krenuli smo sa pripremama za drugu polusezonu! Trener Leko i njegov stožer imali su prozivku u 09:30, nakon koje su odraditi pr...Opširnije