Hercigonja za veliko slavlje

13.05.2018
Seniori
NK JARUN- NK MLADOST (P) 2:1 (Tadić- 11m, Hercigonja)
- i kada se činilo da će sudac svirati kraj, zadnji prodor po desnoj strani, paralelna lopta koju na drugoj stativi Hercigonja sprema u mrežu za novu eksploziju veselja na tribinama. Gostima iz Petrinje mora ostati utjeha da igrom koju su prikazali ne moraju strahovati za opstanak u ligi.

Vratar gostiju Kovačević je bio prvo ime susreta, ali na kraju mu se ipak obilo o glavu odugovlačenje zadnjih 10- ak minuta pri neriješenom rezultatu. Prva naša šansa centaršut Bogovića sa lijeve strane i udarac glavom Kutije pokraj gola. Slijedi sjajan centaršut sa desne strane Mateja Martinka, ali Neni Hercegu možda ni danas nije jasno kako ta lopta glavom nije završila u mreži. Bogović odličan udarac sa 16 m, ali vratar gostiju odličnom intervencijom spašava svoju mrežu. Sudec po desnoj strani, lažnjak i udarac lijevom,ali ravno u vratara. Gosti su imali u prvom pol. jednu polušansu koju istrčavanjem van šesnaesterca rješava Miklec i najveću priliku kada na centaršut sa desne strane njihov igrač sa 5 metara promašuje loptu.

Naš puno bolji ulazak u drugo poluvrijeme rezultirao je prodorom Sudeca po desnoj strani, ulaskom u šesnaesterac ispred igrača koji ga povlači sa leđa i sudac opravdano pokazuje na bijelu točku. Kada je Tadić uzeo loptu mnogima je palo na pamet da možda ovaj dan, uz novu kožnu jaknu, neće ostati upamćen i po panenki, ali Tade sigurno pogađa golmanov desni kut. Novi udarac Tadića, ali sa crte jedan njihov igrač izbija loptu. U jeku naših napada bude se i gosti. Sve hrabrija igra, mi se previše uvlačimo golmanu u krilo i evo izjednačenja. Prodor gostiju po lijevoj strani, povratna na Marovića koji prenosi loptu desnom nogom prema golu i lijevom nogom pogađa lijevi Miklecov kut. Mora se priznati lijep pogodak. Nakon toga nove velike dvije prilike gostiju. Kod prve solo akciju Špišića zaustavlja Komarac, a kod druge njihov igrač na povratnu sa lijeve strane pogađa nekoga od naših igrača koji spriječava siguran pogodak. Na sreću brzo se budimo i mi. Prodor po desnoj strani, Tadić sa par metara visoko preko gola. Čudesna obrana vratara gostiju kod udarca Antonia Martinka. I kada su svi očekivali kraj susreta u zadnjoj akciji u niskom letu sletio je na drugu stativu Ivan Hercigonja. Semafor je pokazao 2:1.
Tags :
Izdvojeno
21.05.2022

Luka Spudić o utakmici protiv Rudeša i o zadnje dvije utakmice ove sezone: “Cilj je ispunjen. Ostali smo u drugoj ligi što je veliki uspjeh za klu...Opširnije

12.05.2022

Pomoćni trener Tomislav Žitković o utakmici protiv Varaždina i o nadolazećoj utakmici protiv Rudeša: “Nakon niza od dobrih utakmica bez poraza i ...Opširnije

25.04.2022

Počeli su upisi za djevojčice i dječake 2016. godište! Javite se i vidimo se na NK Jarunu!...Opširnije